nasmeh-narave-logo-main
nasmeh-narave-logo-main

Eko kapljice ČESEN in ČEMAŽ (holesterol, ožilje) – 2 x 100 ml

45,00 

Komplet vsebuje:

• Eko kapljice ČESEN – 100 ml

Sestavine: eko domače žganje 40 vol. % alkohola, eko česen – Allium sativum

• Eko kapljice ČEMAŽ – 100 ml

Sestavine: eko domače žganje 40 vol. % alkohola, eko čemaž – Allium ursinum

Za dodatna pojasnila o izdelku nas kontaktirajte.

Eko kapljice niso nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice in doječe matere se pred uporabo posvetujte z zdravstvenim delavcem.

Pri naročilu do 60 € je strošek dostave 4,00 €,
pri naročilu nad 60 € je dostava brezplačna.

Opis

Česen je preventivno sredstvo pri preprečevanju mnogih bolezni srca in presnovnih bolezni, kot so ateroskleroza, hiperlipidemija, tromboza, hipertenzija in sladkorna bolezen. Česen ima zaradi alicina, že od nekdaj poznane biološke aktivne komponente, sposobnost preprečiti delovanje virusa, ki povzroča prehlad. Zmanjša izpadanje las, tako pri moških kot tudi pri ženskah.

Antioksidanti v česnu varujejo pred oksidativnimi poškodbami, ki povzročajo Alzheimerjevo bolezen (oblika demence, ki ljudem odvzame sposobnost jasnega razmišljanja, kar oteži vsakodnevne naloge in sčasoma privede do izgube zavedanja sebe). Uživanje česna pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi.

Vir raziskav: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29393867

Čemaž znižuje visok krvni tlak, kar zmanjšuje tveganje za aterosklerozo, srčne napade in kapi. Lahko zniža raven holesterola in tudi v starosti ohranja srce v dobri formi. Omili želodčne težave. Protibakterijske in protigljivične spojine v čemažu povrnejo ravnovesje bakterij v črevesni flori in posledično pomirijo vnetja, napihnjenost, krče, zaprtje in druge prebavne težave.

Aktivne sestavine čemaža imajo sposobnost nevtralizacije prostih radikalov še preden pride do celične mutacije in oksidativnega stresa v različnih delih telesa. To lahko zmanjša tveganje za nastanek raka in drugih kroničnih bolezni, kot so bolezni srca in artritis.

Vir raziskav: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29393867

Dodatne informacije

Količina

100 ml + 100 ml

Uporaba

Priporočljiva uporaba: 20 kapljic v 0,5 dl vode ali mlačnega čaja, 3 x na dan pred obrokom. Odmerek je primeren za ljudi s telesno težo med 50 in 80 kg. Pri manjši ali večji telesni teži se odmerek zmanjša ali poveča za 5 kapljic na vsakih 10 kg.

Za dodatna pojasnila o izdelku nas kontaktirajte.

Title

Go to Top