O nas

Pod blagovno znamko Nasmeh Narave smo za vas ustvarili ekološko pridelane izdelke, ki so certificirani in izdelani z željo, da vam približamo zakladnico blagodejnih učinkov, ki se skrivajo v naravi.
Vsi izdelki so ročno delo, narejeni z obilico dobre volje, pristne in čiste energije ter podkovani s strokovnim in tradicionalnim znanjem o zeliščih.
Vsa zelišča so pridelana na našem ekološkem rodovnem posestvu Preščan ~ Since 1850.
Mi se nasmehnemo naravi. Narava se nasmehne nam.

Prisotna je naša povezanost z naravo, upoštevanje naravnih ciklusov, spoštovanje rastlin, ki imajo tendenco, da nam iz zemlje, zraka, sončne energije, in vode potegnejo najboljše snovi, ki so blagodejne ne samo za naše telo, ampak tudi za dušo in duha. Rosa na rastlinah se ponoči spogleduje z žarečimi zvezdami in luno, podnevi pa lovi sončne žarke in ustvarja tisoče mavričnih žarkov, ki se lesketajo bolj kot Kristal. Rastline posrkajo mavrico, da se v njih tvorijo še bolj žlahtni in človeku prijetni sokovi. Čez dan pa se željno nastavljajo sončnim žarkom, da bodo njihovi cvetovi in plodovi kar najbolj kvalitetni.
Z naravo sodelujemo in vanjo le minimalno posegamo.
Ko na naše ekološko posestvo posadimo novo rastlino, jih vedno nasadimo več. Eno damo v peščeno zemljo, drugo v humusno zemljo, tretjo pa v njivsko zemljo. Razporedimo jih tudi glede na strani neba. Nekaterim bolj ustreza Severna stran, drugim južna, tretjim vzhodna. Rastlina sama izbere, kje in v kakšni zemlji ji je najbolj všeč. Naslednjo sezono jih na tisto mesto posadimo kot trajnice.
Rastline podpirajo tudi druga drugo. Vedno upoštevamo naravni red. Kraljestvo mikroorganizmov skrbi za pravilno rast rastlin. Sadimo, nabiramo in razmnožujemo rastline na nežen in spoštljiv način.
Tako je na našem posestvu ustvarjen pravi raj za rastline in tudi živali.
Moč naših rastlin, ki same odločajo, kaj in kako bodo posrkale iz zemlje, je zelo velika.
Tudi ko so rastline posušene in pripravljene za čaj, so še vedno žive in vsebujejo vse naravne snovi, ki človeku pomagajo vzpostaviti ravnotežje v telesu, duhu in duši.
Ročno delo, subtilen odnos in dobra volja še povečajo aromo in esenco rastlin.
Zadnjih 15 let smo gradili kompleksen sistem kombinacije rastlin, da je učinek optimalen.

Kratka zgodbica o ljudeh, ki poslušajo naravo

Rokopis notarskega zapisa iz leta 1870 v kraju Sittich (sedaj Stična) navaja, da sta Jožef M. in Marija G. prevzela posestvo in ga sklenila s hvaležnostjo obdelovati in varovati. Vsa drevesa in rastline so se jima nasmehnila. Imena vasi, hišne številke, katastrske občine in države so se menjale, posestvo pa je ostalo in mogočna drevesa so ostala ista in s krošnjami še vedno dajejo senco in hrano zeliščem, ki v varnem zavetju rastejo pod njihovim okriljem. To tradicijo nadaljujemo in za rodni hrib skrbimo njihovi potomci 5. generacije. S hvaležnostjo prednikom še vedno prejemamo nasmeh zeli iz divje narave in jo posredujemo vam pod blagovno znamko Nasmeh Narave. Skrivne moči zelišč krepijo vaše telo in duha ter vam pomagajo ohraniti zdravje in dobro počutje.

nasmeh-narave-eko-kaplice-eko-caji-eko-hidrolati-eko-olja-Cover2a

Ko nič ne pomaga, Nasmeh Narave vedno zmaga.

Zelišča ne delujejo na simptome telesnih neravnovesij le s svojimi aktivnimi kemijskimi snovmi, temveč tudi z energijskim potencialom, ki ga dobivamo iz narave in sončnih žarkov ter delujejo na uravnoteženost celega telesa.

Razbremenjena duša omogoča povečanje hitrosti misli in uskladitev misli z intuicijo (glas našega vsevednega bistva).
Duša zapoje v radosti, sreči in zdravju.
Slavi vse, kar je lepega in usklajenega.
Usklajeno okolje vpliva nazaj na dušo.
Sredi kaosa in stresnih situacij ostanemo mirni, preudarni, iznajdljivi, spoštljivi in usklajeni na vseh nivojih.
Mislimo z inteligenco možganov in vsevednostjo duše.

Spontane spremembe ob uživanju darov Nasmeh Narave.

Narava se nam nenehno smehlja, pa Nasmehov ne opazimo. Ko smo bili otroci, smo pozimi na jezik lovili snežinke in jedli ledene sveče. Ne da bi prebrali v kakšni strokovni zeliščarski knjigi, smo opazili Nasmeh rdečega Šipka in Nasmeh Nešplje, jih povohali ter pojedli slastne sadeže. Instinktivno smo čutili, da nam nudijo veliko vitaminov, mineralov in drugih snovi nujno potrebnih za telo, ker pozimi ni sveže solate in dovolj sončnih žarkov. Še manj pa smo se zavedali, da smo ob zaužitju teh plodov, obenem prejeli mnogo dragocenih kozmičnih in Naravnih ter Božanskih večnih energij – v najbolj prvinski obliki.
Snovi in energija so se s svojo inteligenco vgradili v naše celice. To nam je omogočalo, da smo bili brezskrbni, radostni, igrivi, pogumni, srčni, sočutni – skratka – naša duša je bila neobremenjena. Ni nas motila 90 minutna pot v šolo in iz šole po nepluženi gozdni poti, niti težka torba knjig, niti mokra kolena, ker so bili škornji prenizki, hlač pa deklice pred letom 1970 nismo nosile.
Vse smo si upali. Bili smo brez strahu. Instinktivno smo čutili, da nas varuje Nasmeh Dreves, Nasmeh Oblakov, Nasmeh Sonca, Nasmeh Travnikov.
Ko smo po poti iz šole šteli močerade in tekmovali, kdo jih bo zagledal več, se je v igri za nas čas ustavil in smo se na poti zadržali še eno uro ali dve več kot je bilo potrebno. Nismo imeli strahu, da bi nas starši karali zaradi velike zamude. Pač so morali čakati s kosilom in vzdrževati ogenj v štedilniku, da je hrana ostala topla. Starši se nas niso drznili karati, saj bo bili vsi zaposleni na poljih in gozdovih in vedno v stiku z Nasmehom vseh živih bitij.

Nasmeh rdečega Jabolka nas je povabil, da smo si ob poti utrgali vsak enega in ga takoj pojedli. Tudi Nasmeh Hruške Tepke, ki je morda stala tam ob poti še iz časov Marije Terezije, nas je povabil, da smo tepke nabrali za v žep. Kajti nikoli ne veš, kaj lepega zagledaš za naslednjim ovinkom in spet ne znaš iti naravnost domov.

Mi smo sedaj odrasli, potegnilo nas je v mesta in sodobno življenje, a Narava je ostala ista. Celo ista drevesa po 50 letih še stojijo tam. Ista zelišča še rastejo na naših travnikih. Nasmeh Narave jih ima rad kot nekoč. Še vedno imajo drevesa in zelišča iste Moči. Še vedno lahko ozdravijo naše telo in razbremenijo našo dušo.

Vse je z vsem povezano. Energija teče v vse smeri. Usklajenost energije omogoča popolnost, lepoto, srečo, zadovoljstvo, obilje, blagostanje, spoštovanje.
Zelišča ne delujejo na simptome telesnih neravnovesij le s svojimi aktivnimi kemijskimi snovmi, temveč tudi z energijskim potencialom, ki ga divje in samonikle rastline pridobivajo iz neokrnjene narave in sončnih žarkov ter delujejo na uravnoteženost celega telesa in duha. Dvigne se tudi zavest.

nasmeh-narave-eko-kaplice-eko-caji-eko-hidrolati-eko-olja-Čaj-1

Razbremenjena duša omogoča povečanje hitrosti misli in uskladitev misli z intuicijo (glas našega vsevednega bistva).
Duša zapoje v radosti, sreči in zdravju.
Slavi vse, kar je lepega in usklajenega.
Usklajeno okolje vpliva nazaj na dušo.
Sredi kaosa in stresnih situacij ostanemo mirni, preudarni, iznajdljivi, spoštljivi in usklajeni na vseh nivojih.
Mislimo z inteligenco možganov in vsevednostjo duše.
Sedaj se na našem rodovnem posestvu prepleta ročno delo in sodobna tehnologija.

Verjetno bomo ravno pod tisto hruško Tepko, do katere seže WI-FI signal, prejeli vaše naročilo blagodejnih izdelkov Nasmeh Narave.
Najboljše rezultate so dosegli ljudje, ki so vzeli zdravje in počutje v svoje roke in so uporabili svoje notranje samozdravitvene sposobnosti.
Vsak človek je unikat, zato ne moremo pisati natančnih navodil in priporočil. Ob osebnem pogovoru bomo skupaj aktivirali vse vzvode, ki so potrebni, da dosežete cilj, ki si ga boste želeli.
Narava je močna. Bolj kot si upamo priznati.

Za vas ustvarjamo:
Magdalena Metelko – poznavalka divjih zdravilnih rastlin, grafologinja C.M.H.A.;
Lencyka Metelko – ustvarjalka produktov in design, koordinatorka
in ekipa srečnih ter z naravo povezanih ljudi.